Categorii produse cosmetice
Uleiul de masline si beneficiile sale
Uleiul de masline si beneficiile sale

Uleiul de masline poate:


1. Face arterele mai elastice - Doua linguri pe zi te fac mai rezistent la accidente vasculare cerebrale si de atac de cord.

2. Reduce nivelul de colesterol rau. - Uleiul de masline contine polifenoli, care ajuta pentru la menținerea nivelului de LDL colesterol in limite sanatoase.


3. Iti reduce pofta de mancare - Uleiul de masline face sa te simti saturat si tinde sa te faca sa mananci mai putin si sa ai mai putina pofta de zahar.


4. Reduce riscul de accident vascular cerebral la persoanele in varsta - Persoanele mai in varsta care au consumat dietele bogate in ulei de masline, care contine acid oleic plasma, au avut mai putine accidente vasculare cerebrale conform unui studiu din 2011.


5. Reduce riscul de boli cardiace coronariene la femei. Un studiu italian a constatat ca o dieta care include ulei de masline, impreuna cu o multime de legume cu frunze si fructe a dus la rate reduse de boli cardiace coronariene la femeile care au participat la studiu.


6. Vindeca sau reduce acneea - Desi pare ciudata folosirea uleiului de masline impotriva cosurilor si a punctelor negre, utilizarea unui ulei de masline si scrub din sare ajuta la unele tipuri de acnee.


7. Protejeaza celulele rosii din sange si prin urmare, inima ta - De-a lungul timpului, celulele oxideaza, ceea ce duce la frecvente efecte de imbatranire. Un polifenol specific in uleiul de masline este deosebit de eficient in protejarea celulelor rosii din sange de la oxidare. Un studiu din 2009 a identificat aceasta componentă ca DHPEA-EDA.


8. Trateaza arsurile solare - Uleiul de masline calmeaza durerea de arsura solara usoara ajutand pielea sa retina umezeala. Utilizati parti egale de ulei de masline si apa intr-un recipient etans. Se agita bine, apoi se aplica pe arsura solara usoara. Se agita amestecul de multe ori in timpul aplicarii.


9. Ajuta la lupta impotriva cancerului de san - Uleiul de masline contine fitochimicale si un studiu din 2008 a constatat ca acestea sunt eficiente la uciderea celulelor canceroase si suprimarea genelor de cancer.


10. Imbunatateste memoria - Unele cercetari au aratat ca uleiul de masline poate preveni si eventual, chiar recupera pierderile de memorie care insotesc boala Alzheimer.